`


Startpunt Begaafd

Ontwikkeling is een levenslange opgave en ieder kind heeft het recht zijn of haar talenten optimaal te ontwikkelen. Startpunt Begaafd vindt sturing en begeleiding hierbij logisch en soms nodig.

Als je aanloopt tegen bepaalde problemen, of dat je niet goed weet wat je wilt of hoe je voor elkaar krijgt wat je wilt, kan een traject bij Startpunt Begaafd je helpen. Het is een investering in jezelf. Je leert er om stapsgewijs de hindernissen tussen jou en je doelen op te heffen. En om de verantwoording voor jezelf te nemen, een koers uit te zetten die bij je past en jezelf daarin te ontwikkelen. Je zal gaandeweg ontdekken dat je zelfvertrouwen en plezier toeneemt.

Bij Startpunt Begaafd gaat talentontwikkeling altijd langs drie hoofdlijnen. Gaandeweg kom je steeds meer te weten over jezelf, je leermotivatie en de richting waarin jij je verder wil ontwikkelen. Er wordt altijd volgens een plan van aanpak gewerkt en soms wordt een talent-portfolio aangelegd. De voortgang wordt geëvalueerd en gerapporteerd aan ouders en indien gewenst aan school.
 

Waar kan Startpunt begaafd bij helpen?

 • Studievaardigheden voor begaafden
 • Training en oefening van executieve vaardigheden
 • Persoonlijke en organisatorische vaardigheden om succesvol te studeren
 • Het succesvol inzetten van je beelddenk-kwaliteiten
 • Het inzetten van hoogsensitiviteit als kracht
 • Inzicht in en tegengaan van onderpresteren
 • Het overwinnen van faalangst en/of perfectionisme
 • Het aanleren van een ‘op groei gerichte’ Mindset
 • Ontwikkelings- ondersteuning bij jonge kinderen
 • Talentontwikkeling voor ‘hoogvliegers’
 • Opvoedingsadvies voor ouders van begaafde jongeren  

Startpunt Begaafd biedt:

- deskundigheid en vakbekwaamheid
- ervaring en enthousiasme
- een ontwikkelingsgerichte benadering
- een doelgerichte en concrete werkwijze

 

Anneke Craanen is gecertificeerd trainer van de methode ‘Beter bij de Les’, een training in executieve functies.
Met de training Beter Bij de Les oefenen kinderen (8-12 jaar) gedurende 25 sessies met vaardigheden die belangrijk zijn bij het leren, zoals: aandacht, planning, werkgeheugen, doel¬ en taakgericht gedrag (executieve functies). Zij trainen hun werkgeheugen en krijgen meer inzicht in hun leergedrag. Hierdoor hebben zij uiteindelijk minder hulp nodig.
Ook de ouders en leerkracht krijgen door 3 sessies (bij de start, na 2 en 4 weken) meer inzicht in het leergedrag van het kind en kunnen hierdoor eerder doelgericht ingrijpen en de juiste ondersteuning bieden.
Het effect van Wijzer bij de Les is in twee grote studies aangetoond.

Anneke Craanen

Mijn naam is Anneke Craanen en ik ben eigenaar van Startpunt Begaafd. 
Na bijna 15 jaar gewerkt te hebben als gespecialiseerd leidinggevend Verpleegkundige heb ik in 1991 aan de Universiteit van Maastricht mijn doctoraaldiploma behaald in Gezondheidswetenschappen. Daarna werkte ik meer dan 10 jaar als Programmamanager bij de Nederlandse Hartstichting.
Ik ben universitair ECHA Specialist in Gifted Education. ECHA professionals behartigen de belangen van en dragen bij aan de ontwikkeling van (jonge) mensen met een hoog ontwikkelingspotentieel, waardoor hun talenten tot volle wasdom kunnen komen en zij een betekenisvol, zingevend en verbonden leven kunnen leiden.

Ik heb meer dan twintig jaar ervaring in coaching en begeleiding, gedragsverandering en implementatie hiervan, beleidsvorming en methodisch werken. Sinds 2014 begeleid ik leerlingen op meerdere scholen in het Voortgezet Onderwijs in Almere en omstreken. 

Ik ben op het gebied van hoog begaafdheid zowel inhouds- als ervaringsdeskundig.

Als gediplomeerd ECHA specialist sta ik geregistreerd bij het KwaliteitsRegister Hoogbegaafdheid (Kwaliteitsregisterhoogbegaafdheid.nl ) en ben ik aangesloten bij het landelijk ECHA netwerk. ECHA-leden blijven zich professionaliseren door middel van intervisiedagen en zij vormen een hecht (Europees) netwerk.